Étterem

A Hotel Zenubia éttermében és teraszán bőséges büféreggelivel és félpanziós kínálattaal várjuk kedves vendégeinket. Nyári időszakban üzemelő teraszunkon napközbeni, a la carte étkezésre is van lehetőség.

Reggeli

Szállóvendégeinket bőséges büféreggelivel várjuk. Reggeli kínálatunkban vaj, jam, méz, mogyorókrém, gabonafélék, müzli, friss péksütemények, felvágottak, kávé, tea szerepelnek. Reggeli melegétel kínálatunkban tojásételeket, melegszendvicset, sült virslit választhatnak.

Félpanziós étkezés

Vendégeinket változatos és ízletes félpanziós kínálattal várjuk. A félpanziós büfévacsora keretében 2 féle leves, 4 féle főétel közül választhatnak. A kínálatban frissensültek, grill zöldségek, köretek, friss saláták és savanyúságok, friss gyümölcs, házi desszertek szerepelnek. 

Terasz

Teraszunkon tavasztól őszig, változatos kínálattal várjuk kedves vendégeinket.

Étlap

Tekintse meg teraszunkon elérhető a’la carte étlapunkat

Előételek

Tatár beefsteak pirítós kenyéren
(Hagyományos recept alapján pácolt és érlelt marhajava, fokhagymás pirítósra halmozva, lilahagymával koronázva)
Allergének: 1,3,9,10

Zenubia sajttál
(Krémsajt és mozzarella gombócok, feta és füstölt kockák, bazsalikommal és paradicsommal nyársra fűzve, meleg pitával tálalva)
Allergének: 1,3, 7,11

Hummus tál
(Csicseriborsó és szezámmag pépje fokhagymával, citromlével és egyéb fűszerekkel krémesre keverve, olíva olajjal meglocsolva, meleg pitával tálalva)
Allergének: 1,7,8,9,11

Bruschetta
(Fokhagymás, olivás, pirított kenyérszeletekre halmozzuk a paradicsomot, bazsalikomot, oregánót, hagyma és fokhagyma keverékével)
Allergének: 1, 9

Csípős lecsó kenyérrel
(Paradicsom, paprika és hagyma egyvelege, lángoló szaftjába mártogathatod a friss kenyeret.)
Allergének: 1, 9

Joghurtos padlizsán és cukkini, pitával
(Sült padlizsán és cukkini kockák, fokhagymás, fűszeres joghurtban. Pitával tálaljuk) Allergének: 1, 3, 7

 Ezme ​(csípős török saláta), ​pitával

(Lángoló vitamin bomba, uborka, paprika, paradicsom, hagyma, és minden, ami erősítheti az immunrendszered. Pitával kínáljuk.)
Allergének: 1, 3, 9

Levesek

Tárkonyos szárnyasraguleves
(szárnyas apróhús, zöldségek, étolaj, gomba, zöldborsó, tejföl, fűszerek) Allergének:1, 3, 7, 9

Gulyásleves
(Marhahúsból, sok zellerből és zöldségekből készült laktató leves, közeli rokonai: a pörkölt és a paprikás, melyek a legfontosabb parasztételek voltak a magyar konyhán. A „magyar gulyásleves” 2017 óta hungarikum.)
Allergének:1, 3, 9

Török lencseleves
(Piros lencséből készült, római köménnyel fűszerezett, hús és rizs tartalmú krémleves, olíva olajon pirított, fokhagymás pita chips-el tálalva)
Allergének:1, 3, 9

Tyúkhúsleves gazdagon
(Tyúkhús, levesben főtt zöldségek, csigatészta) Allergének:1, 3, 9

Vegyes halászlé, harcsafilével
(Passzírozott vegyes halászlé, harcsafilé kockákkal)
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással. 1871-ben jelent meg Szegeden Rézi néni szakácskönyve, amelyben megtalálhatjuk a “Halpaprikás halászosan” nevű étel elkészítési módját. A „halászos mód” lényege az, hogy minden hozzávalót egyszerre tesznek bele a bográcsba. Jellegzetes magyar étel. Allergének:1, 3, 9

Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal
(Vegyes gyümölcsökből készített, fahéjas, szegfűszeges, tejfölös krémleves, gyümölcs darabokkal, pirított búzadarával, és tejszínhabbal tálalva)
Allergének:1, 7

Paradicsomleves betűtésztával
(Kimondottan zöldség alapú leves, vegetáriánusok is fogyaszthatják.) Allergének:1, 3, 9

Frissensültek

Rántott csirkemell, vegyes köret
(Bundázott csirkemell, hasábburgonyával vagy rizzsel, esetleg vegyesen) Allergének: 1, 3, 9

Rántott csirkecomb filé, vegyes köret
(Bundázott csirkecomb filé, hasábburgonyával és rizzsel) Allergének: 1, 3, 9

Rántott csirkeszárny, vegyes köret
(Bundázott csirkeszárny, hasábburgonyával és rizzsel) Allergének: 1, 3, 9

Rántott halfilé, vegyes köret
(Bundázott halfilé, vegyes körettel) Allergének: 1, 3, 4, 9

Rántott zöldségtál, vegyes köret
(Bundázott vegyes zöldségek, pl gomba, hagyma, káposzta stb, hasábburgonyával vagy rizzsel, esetleg vegyesen)
Allergének: 1, 3, 9

Natúr csirkecomb filé friss salátaágyon
(Csirkecomb natúran sütve, friss, zöld saláta ágyra fektetve) Allergének: 9

Natúr harcsafilé friss salátaágyon
(Harcsafilé natúran sütve, friss, zöld saláta ágyra fektetve) Allergének: 1, 4, 9

Gyros tál, hasábburgonya vagy rizs, ízlés szerint fokhagymás,
kapros, csípős öntet
(A gyros függőleges, forgó nyárson sütött, nálunk csirkehúsból készült, finoman fűszerezett húsétel, körettel és választott öntettel)
Allergének: 7, 9

Falafel tál, hasábburgonya vagy rizs, ízlés szerint fokhagymás,
kapros vagy csípős öntet
(Csicseriborsóból készült golyók, melyet vegetáriánus fasírtként ismernek) Allergének: 1, 7, 9

A konyhafőnök ajánlata

Sajttal-sonkával töltött csirkemell, vegyes körettel
(füstölt baromfi sonkával és sajttal töltött, rántott csirkemell filé, újragondolva) Allergének: 1, 3, 7,9

Zenubia pulyka pecsenye, vegyes körettel
(Kemencében sült pecsenye, vegyes köret és meglepetés) Allergének: 1, 3, 9

Egészben sült hekk, hasábburgonya vagy rizs
(Paprikás, fűszeres lisztbe forgatott sült hekk)
Az Argentína partjairól származó tengeri csuka a magyar Balaton egyik jellegzetes étele, szálkamentes, könnyen, gyorsan elkészíthető, finom halkülönlegesség. Gyerekeknek is bátran adható, hiszen a szálkák nem okoznak problémát. Köretként klasszikusan a sült krumplit és kovászos uborkát szokták választani, de édesburgonyával, és rizzsel is kitűnő! Allergének: 1, 4, 9

Készételek

Harcsapaprikás túrós-kapros nokedlivel
(Harcsafilé, túrós-kapros nokedli) Igazi klasszikus magyar halas-paprikás étel, amit saját otthonukban kevesen készítenek, de annál többször rendelik meg étlapunkról. Ha egy laktató egytál ételre vágysz, ez a hungarikum a legjobb választás!
Allergének: 1, 3, 4, 7, 9

Tyúkpaprikás nokedli, vagy tészta
(Tyúkhús, hagymás, paprikás szaft, nokedli/tészta) Allergének:1, 3, 9

Csípős zúzapörkölt, tarhonya
(Csirkezúza, hagymás, paprikás, fűszeres szaftban, pirított tarhonyával) Allergének: 1, 3, 9

Gombapaprikás nokedli vagy tészta
(Sűrű, hagymás, paprikás szaftban sütött-főzött gomba) Allergének: 1, 3, 7, 9

Marhapörkölt, nokedlivel
(Marhahús, hagymás, fűszeres szaftban, nokedlivel) Allergének: 1, 3, 9

Székelykáposzta
(Marhahús, fűszerezett savanyú káposztával és rizzsel összefőzve, tejföllel ízesítve)

A székelykáposzta “legendája” szerint a híres magyar költő, Petőfi Sándor és barátja, Székely József 1846-ban ebédelni indultak, ám mire odaértek, az ételek nagy része már elfogyott. Ekkor Székely József megkérte a kocsmárost, hogy keverjék össze nekik a maradék savanyúkáposzta-főzeléket és a pörköltet; ezzel új ételt komponáltak. A monda szerint Petőfinek annyira ízlett az így alkotott pörköltes káposzta, hogy legközelebb is “Székely-káposztát” rendelt. Nálunk ezt az ízletes ételt marhahúsból készítjük és tejföllel tálaljuk.
Allergének: 1, 7, 9

Saláták

 

Házi káposztasaláta
(Friss, gyalult káposztából, sárgarépából,készült) Allergének: 12

Zenubia zöldsaláta
(Friss, vegyes zöldségek, citrommal és keleti fűszerekkel ízesítve) Allergének: 9, 11

Tabbouleh
(bulgur, paradicsom, petrezselyem és sok más finomság)
A tabbouleh-t elsősorban előételként vagy salátaként fogyasztják, de ebéd és vacsora közötti időszakban önálló ételként is kitűnő, húsok mellé kiváló köret. Fő összetevője a bulgur búzából készülő, finomra őrölt, szemcsés hozzávaló, leginkább a Közel-Keleten elterjedt, de a mediterrán és az indiai konyha is használja. Készítésének az arab országokban hagyománya van – a búzaszemeket előfőzik, megszárítják, majd megőrlik. A művelet régebben kézi módszerrel történt: aratáskor az asszonyok átválogatták a gabonát, megtisztították, hatalmas üstökben előfőzték, majd a háztetőkre kiterített pamut lepedőkön, a napon megszárították. Végül a férfiak kizárólag bulgur-ra specializálódott malomba vitték, ahol malomkővel megtörték. Az utolsó fázisban átszitálták – így alakult ki a három különböző méretű, finomságú szemcse.
Allergének: 1, 9, 11

Sült csípős zöldpaprika
(Aki szereti a csípős ízt, annak nagyon ízleni fog) Allergének: –

Csalamádé
(Gyalult káposzta, répa, hagyma, paprika,stb. savanyítva) Allergének: 9, 12

Csípős savanyúság mix
(Különböző fajtájú csípős paprikák, savanyítva) Allergének: 9

Tzatziki
A tzatziki egy ismert török-görög ételkülönlegesség. A görög szó a török cacıkból származik. A dzadzíki főbb összetevői a joghurt, az uborka és ízesítőként a fokhagyma. Általában olívaolajjal, mentával, különféle fűszerekkel és egy kanál borecettel ízesítik. Gyakran előételként pitával vagy olívabogyóval fogyasztják.
Allergének:7, 9

Desszertek

Túrógombóc
(édes tejföllel, túróból és búzadarából készült gombócok, édes mártással) Allergének: 1, 3, 7

Mákos Guba vanília öntettel
(Édes tejbe mártott kifli karikák, mákba forgatva, vanília sodóval leöntve)
Több, mint 300 éve ismert, jellegzetes magyar desszert, hagyományosan a száraz kenyérfélét vízzel puhították fel, melyet aztán mézzel és mákkal ízesítettek, és böjtöléskor, karácsony előtt, vagy nagypénteken szolgálták fel a húsmentes étrend részeként. Mi a receptet tovább finomítottuk és bármikor felszolgáljuk igazi édes desszertként!
Allergének: 1, 7

Óriás palacsinta ízes-diós,
nutellás-banános,
fahéjas-almás
(Klasszikus palacsinta óriás kivitelben, különféle ízesítéssel) Allergének: 1, 3, 7, 8

Óriás palacsinta +18
(Baracklekvárral és barack pálinkával készült, lángoló palacsinta) Allergének: 1, 3, 7

Vegyes házi sütemények
(Helyben készült, kimondottan házi jellegű sütemények) Allergének: 1, 3, 7, 8

Gyümölcssaláta
(Vegyes gyümölcsökből, rózsavizes sziruppal ízesített kehely) Allergének: –

Tiramisu kehely
(Kávé és rum tartalmú, mascarponés édesség) Allergének: 1, 3, 7

Zenubia fagylalt kehely
(Keleti puding, rózsavizes, édes öntet, fagylalt, a levével együtt kell fogyasztani.)
A rózsa emberek általi használatára már 32 millió éves leletet is találtak. Az ókorban a bizalom szimbóluma volt. A belőle készült rózsavíz sokoldalúan használható, és nem csak a keleti világban elterjedt. Belsőleg fogyasztva számos pozitív hatással bír, mint gyulladáscsökkentő, fejfájást csillapító, hangulatjavító. Nem utolsó sorban jellegzetes íze különleges élményt ad még egy egyszerű fagylaltnak is!
Allergének: 7

Gyorsételek, snack-ek

Fish & Chips

(Halfilé csíkok fűszeres bundában, sült burgonya, kapros, fokhagymás és csípős öntettel.) Allergének: 1,3,4,7,9

Chicken Chips

(Csirkemell csíkok fűszeres bundában, sült burgonya, kapros, fokhagymás és csípős öntettel.)
Allergének: 1,3,7,9

Gyros pitában

(Csirkecomb filéből készült gyros, friss zöldségekkel pitába csomagolva, tetszés szerinti, fokhagymás, kapros, vagy csípős öntettel.)
Allergének: 1,3,7,9

Falafel pitában
(Csicseriborsó fasírt zöldségekkel és humusszal, pitába csomagolva) Allergének: 1, 3, 7, 9

Hamburger szendvics

(100% marhahús pogácsa, friss zöldségekkel, zsemlében vagy buciban, mustár, ketchup, majonéz öntettel)
Allergének: 1, 3, 9, 10, 11

Sajtburger szendvics

(100% marhahús pogácsa, sajt szelet, friss zöldségekkel, zsemlében vagy buciban, mustár, ketchup, majonéz öntettel)
Allergének: 1, 3, 7, 9, 10, 11

Hasábburgonya
(Sült burgonya) Allergének: 9

Sült édesburgonya
(Magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag káliumban, rézben és mangánban, és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják.) Allergének: 9

Címünk

4200 Hajdúszoboszló,
József Attila utca 14.

Telefonszámunk

(+36) 30 330 7055

Email címünk

info@hotelzenubia.hu